24.10.2018

Julkaistu 24.10.2018 — Panimo Honkavuori

Taas on se aika vuodesta. Tai oikeammin se aika ei oikeasti ole vielä muutoin kuin kaupanhyllyllä. Tästä syystä Honkavuorella on ehditty rehkiä jo kesästä asti ja kas kas, tuloksena on syntynyt Joulun Taiga porter 5,2%, siis yksi uusi olut Taiga-oluiden perheeseen. Jouluoluen valmistamista oli jo ehditty miettiä aikaisemminkin, mutta vasta tänä vuonna päätimme ryhtyä tuumasta toimeen.

Joulun Taigaa on nyt saatavilla varsin kattavasti kaupoista eri puolilla Suomea. Joulun Taiga on tehty joulupöytään sopivaksi olueksi ja suosittelemme sitä perinteisten jouluruokien (laatikot, kinkku, kala ym. ym.) seuralaiseksi. Luonteeltaan se on miedon paahteinen ja täyteläinen, karamelli- ja suklaamaltainen, hieman makea ja pehmeästi humaloitu tumma olut. Vahva suositus jo pikkujoulukekkereiden juomaksi.

Panimolla edetään leppoisaa tahtia kohti talvea. Olutvalikoimaamme on tulossa joitain muutoksia, mikä tarkoittaa sitä, että vanhoja oluita poistuu tuotannosta ja uusia tulee tilalle. Syksyn aikana olemme tehneet päätökset jättää pois tuotannosta Double Doc doppelbockin, Alfakarju Carelia alen, 694 Tupla-IPAn ja Pesä luomulagerin. Viimeksi mainitun tilalle jää Pesä premium ja muiden mainittujen tilalle nousee uusia ja entistä hienompia oluita, joista tarkempaa tietoa luvassa vielä ennen joulua.

Ja aivan niin, meinasi ihan unohtua mainita, että olemme saaneet juuri pulloon uuden erän Bourbon-tynnyrissä kypsytettyä Taiga vahva porteria (alk 8 til-%). Viimeisen kuukauden aikana nähdään siis Honkavuorelta kaksi Taiga-temppua. Saatavilla piakkoin Olutpuoti Honkavuoresta, pysy kuulolla.

1.10.2018

Julkaistu 01.10.2018 — Panimo Honkavuori

Joku kyseli meiltä ohimennen kiireestä, jota meillä panimolla kutsutaan hommiksi tai ihan tuttavallisesti käsien heilutteluksi ja jalkojen vipinäksi. Sutinaa on siis ollut. Tässä vaiheessa vuotta voidaan jo todeta, että Honkavuorella oli menestyksekäs kesäsesonki. Inkeri inkiväärivehnä nousi monien suosikiksi kuumina kesäpäivinä Äkäsen eukon pitäessä edelleen pitkäaikaista kärkisijaa Honkavuoren myyntitilastoissa. Vehnäoluiden suosio ja niistä saatu positiivinen palaute ilahduttaa meitä suuresti, sillä olemme todellakin odotelleet vehnäoluiden nousua parhaiden kesäjuomien joukkoon. Heilin kolmas sija Suomen Paras Olut -kilpailun vehnäolutsarjassa tänä vuonna on arvokas tunnustus ja haluamme edelleen jatkaa tuotekehitystä vehnäoluiden saralla.

Olutpuodin aukeaminen maaliskuussa on antanut meille aivan uutta kosketuspintaa kuluttaja-asiakkaisiin, siis Honkavuoren tuotteita nauttiviin ihmisiin. Kaikki saamamme palaute tähän saakka on ollut arvokasta ja meistä on ollut hienoa huomata, että olutpuodissa asiointi ei ole ainoastaan meille tärkeää vaan ilo on ollut molemminpuolista.

Uusin oluemme Kapteeni Honkavuori American lager (5,3%), jonka saatavuutta jo kysellään päivittäin, tulee syyskuun aikana laajempaan myyntiin. Seuraava sesonki, siis joulu, on jo pitänyt meitä kiireisenä kuukauden päivät, joten siitäkin kuuluu pian lisää.