Oluet

Joki, pale ale 4,5%

joki-250x320Tämän oluen kehitystyötä on inspiroinut Sierra Nevada Pale Ale, joka teki aikanaan suuren vaikutuksen nautiskelijoihinsa. Ensimmäistä Joen koe-erää pääsimme maistelemaan vuonna 2015, kun olimme Pyhäselällä, lähellä Pielisjoen suuta, kokemassa talviverkkoja helmikuisessa auringonpaisteessa parinkymmenen asteen pakkasessa. Olut kuohui lasissa ja tuoksui jäälakeudella kalasaaliin äärellä hienosti ja makukin tuntui kovin onnistuneelta. Maukkaasta ensierästä huolimatta reseptiä hienosäädettiin vielä useaan kertaan ja lopulta pääsimme pisteeseen, jossa olimme saaneet oluen haetun makuiseksi. Lopulta päätimme hakea uutta suuntaa kehittelemämme oluen makumaailmalle ja tuloksena syntyi Honkavuoren Joki. Honkavuoren joki virtaa omia reittejään. Olut kuljettaa nautiskelijansa hedelmäiseen ja raikkaaseen pale ale -maailmaan. Joki on vaalea täysmallasolut, viiden eri maltaan sekoitus. Joki koostuu useiden humalalajikkeiden pienistä virroista, jotka kietoutuvat toisiinsa Joen pyörteissä. Suosittelemme Joki pale alea nautittavaksi sopivasti viilennettynä ja lasista.

347, IPA 4,5%

ipa-250x320Karelidien vuoriston sydän, Koli, on kestänyt useiden jääkausien kulutuksen. Kansallismaisemana se on inspiroinut taiteilijoita Järnefeltistä Sibeliukseen. Kolin luonto ja 347 metrin korkeuteen merenpinnasta nouseva Ukko-Koli innoittivat meitä kehittämään kädessäsi olevan India Pale Ale -oluen.

Tämä olut kunnioittaa Kolin luonnon jylhyyttä. Väkevän täysmallasrungon päälle on rakennettu vivahteikas humalacocktail. Olut tervehtii nauttijaansa ensin tuoksullaan, kuin raikas tuuli Ukko-Kolin huipulla. Suussa 347 IPA paljastaa todellisen luonteensa. Voimakas, mutta pehmeän täyteläinen humalointi leviää tasaisesti ja täyttää koko suun. Olutta kehiteltiin pitkään ja vähitellen reseptin särmät hioutuivat nykymuotoon, kuin Karelidien vuorijono konsanaan, Itä-Suomen vaara-alueen perusta. Oluen juuret ovat syvällä Pohjois-Karjalassa, 347 IPA on kuin Koli, se jättää voimakkaan jälkimaun.

Heili, vehnäolut 6,6%

Vehnäoluen kehittämisestä tuli intohimon kohde. Tätä reseptiä hiottiin hartaudella, tehtiin virheitä ja opiskeltiin ennen kuin saimme reseptin nykyiseen muotoonsa. Tämä olut on todellisen tuotekehityksen tulos, sillä lopullinen resepti löytyi lähes kaikkien oluenpanon vaiheiden hienosäätöjen tuloksena lähes sattumalta.

Heili on löytö Pohjois-Karjalasta. Honkavuoren Heili on erittäin runsasarominen vehnäolut. Raikas, mutta täyteläinen. Se sopii moneen makuun ja se voidaan nauttia sellaisenaan tai ruoan kera. Suosittelemme vehnäoluen nauttimista kylmänä ja mieluiten hyvässä seurassa. Olutpullon pohjalle kertynyt saos kannattaa myös kaataa lasiin antamaan lisämakua.

 

Äkäsen eukon hieno lagerolut 4,1%

Äkäisyys on tunnetila, jossa lasi kuohua helposti yli. Tunnekuohujen täyttämän maailman vastapainoksi haluamme tarjota jotain rauhallista, leppoisaa ja helposti lähestyttävää mietojen oluiden ystäville.

Äkäsen eukon hieno lagerolut on vaalea ja kauniisti kuohuava täysmallasolut. Oluessa on yhdistelty Amerikan mantereen humalaa perinteiseen eurooppalaiseen lageroluen humalaprofiiliin. Humalointi on pidetty maltillisena ja tasapainoisena.

Valo, vehnäolut 4,5%

Valo_kuvaus

Valo on raikas vehnäolut, jonka runsasarominen tuoksu ja maku ovat pitkän ja huolellisen etsimisen tuloksia. Valon humalakatkero on hyvin alhainen, joten se sopii hyvin myös vähemmästä katkeroinnista pitäville oluenystäville. Valo on suodattamaton vehnäolut ja pullon pohjalle kertynyt hiivasakka kannattaa sekoittaa oluen sekaan ja kaataa lasiin. Valo sopii nautittavaksi sellaisenaan janonsammuttajana tai ruokajuomana kaikkina vuodenaikoina syksystä kesään. Valo on ilmiö.

Kukkahattu, erikoisolut 4,2% (kausituote)

kukkis_ei_alalogoa_kapea

Mesiangervon kasvu kukintaikäiseksi voi kestää jopa kymmenen vuotta. Mutta kun se aika koittaa, niin mesiangervon kuohuva kukinto muodostaa olennaisen osan suomalaisen keskikesän kukkaloistosta. Lajilla on pitkä ja monimuotoinen historia hyötykasvina mm. salaattina, rohtona, hajusteena ja oluen mausteena. Tällä mesiangervolla maustetulla kausioluella haluamme kunnioittaa vuosisataista luonnonkasvien hyötykäyttöä. Kukkahattu on parhaimmillaan nautittuna viileänä, joskin sen kukkaisluonne korostuu oluen hieman lämmetessä. Pyöräytä olutta lasissa kevyesti ennen maistamista ja nuuhkaise, voit tuntea kesäisen mesiangervoniityn hunajaista, vaniljaan taittuvaa tuoksua ilmassa.

Double Doc, dobbelbock 7,3%

doubledoc_ei_alalogoa

Doppelbock-oluita pidetään nestemäisenä ruokana. Tarinan mukaan eteläsaksalaiset munkit kehittivät ne paastonajaksi, jolloin kiinteä ruoka oli kiellettyä. Olutta kuitenkin sai nauttia, siksi munkit halusivat valmistaa mahdollisimman ravitsevan ja hyvänmakuisen oluen. Honkavuoren Double Doc on täysmallasolut ja sen makua luonnehtii runsaus, maltaisuus sekä joukko makeita vivahteita. Tuoksussa voi tavoittaa syksyistä omenatarhaa. Väriltään Double Doc on juhlavan punaruskea. Olutta on kehitelty kahden tohtorin voimin ja se sopii nautittavaksi sellaisenaan tai runsaiden juhlapöydän antimien kera.

 

Yö, oatmeal stout 4,5%

yo_ei_alalogoa

Vaikka yö vallitsee jokaisena hetkenä hiukan alle puolella maapallon pinnasta, Honkavuoren Yöstä voi nauttia myös päivällä. Tummaksi paahdetut maltaat antavat oluelle luonteenomaisen värin ja maun. Perinteisesti stout-oluiden valmistuksessa käytetään myös ohra- ja/tai kaurahiutaleita, jotka tukevat oluen runsasta makua. Honkavuoren Yö Oatmeal Stout sopii erityisen hyvin seurustelu- tai ruokajuomaksi kaikkina vuodenaikoina.

Pesä, luomulager 4,5%

Kalasääsken (Pandion haliaetus) kanta taantui voimakkaasti viime vuosisadalla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Taantumisen epäillään olleen seurausta mm. maataloudessa käytettyjen torjunta-aineiden rikastumisesta ravintoketjussa. Honkavuoren Pesä luomulager kunnioittaa puhdasta luontoa ja tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden valita tuote, jonka raaka-aineet on viljelty luonnonmukaisella tavalla. Alk 4,5 til-%.

Taiga, North Carelian porter 6,6%

Pohjoinen havumetsävyöhyke eli taiga on maailman suurin metsäalue. Sen lajistoa ja maisemia ovat muovanneet toistuvat metsäpalot. Paahteista aromia löytyy myös Taiga North Carelian Porterista, joka on pantu taigametsien keskellä. Taiga on makeahko, tummanruskea ja pehmeänmakuinen tyylilajinsa edustaja. Alk 6,6 til-%.

Peikko, Carelian pale ale 4,5%

Honkavuoren Peikko on noussut luolastaan. Sen tanssi on aistikas elämys, jossa tahtia antavat amerikkalaiset ja eurooppalaiset humalat. Peikko Carelian pale ale on tummanpunaruskea täysmallasolut. Kohtaa Peikko viileänä, aloita aimo kulauksella ja antaudu sen vietäväksi.

Alfakarju, luomu Carelian ale 4,5%

Nyt ei saa kirkasta eikä kiljua, mutta karjua saa. Honkavuoren Alfakarju Carelian ale on tuulivoimalla pantu luomuolut. Valmistettu juotavaksi. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Kysy saatavuutta kauppiaaltasi tai ravintolasta!