Panimo

Panimomme toimii ympäristöystävällisesti tuulivoimalla ja valmistamme olutta aina hiilijalanjäljen huomioon ottaen. Laadukkuus on oluen valmistuksessa ensisijaisen tärkeää ja pidämme huolen siitä, että pullotettu olut on aina yhtä korkealuokkaista. Panimomme tuotantokapasiteetti on 150 000 – 200 000 litraa vuodessa. Panimotohtorien tausta ja koulutus antavat hyvän pohjan tarkkuuteen, jota vaaditaan oluen tuotannossa. 

Sopimus Jokelassa

”Perjantai 13.11.2009, Ravintola Jokela, Joensuu. Honkanen ja Vuorio viettävät hilpeää iltaa rouvaseurassa. Ilta sujuu, kuten Jokelassa aina oli tapana. Yllättäen ja pyytämättä Honkanen tekee ehdotuksen. Vuorio näkee valkoista pöytäliinaa vasten ison karvaisen kouran. Alle sekunnissa kaverukset kättelevät määrätietoisesti. Päätös on tehty. Me perustamme panimon joskus tulevaisuudessa. Joensuuhun, jos joki vielä virtaa.”

Emme  Honkavuoressa halunneet mullistaa suomalaista pienpanimo-genreä ulkoa, sisältä tai mistään muustakaan suunnasta, mutta näyttää siltä että emme ole tältä pystyneet välttymään. Kaikesta huolimatta emme halua tehdä tästä suurempaa numeroa. 

5161561

Panimolaitteisto:

  • Keitto- ja mäskäyskattilat 2000 litraa
  • Mahdolllisuus hopback-humalointiin
  • Kaikki käymistankit 2000 litraisia 

Etiketöinti- ja pullotuslinja:

  • Ns. suora pullotuslinja, jossa ei ole ”pullokarusellia”
  • Etiketöinti ennen täyttöä
  • Hapenpoisto ennen korkitusta
  • Max nopeus 1200 pulloa tunnissa

Panimotohtorit

IMG_5369Panimon perustivat Jani O. Honkanen ja Ville Vuorio, jotka tutustuivat Joensuun yliopistossa vuonna 1993. Myöhemmin pojat olivat tutkijoina koti- ja ulkomailla laboratorioissa, merillä, lammikoissa, metsissä ja savanneilla. Myös virkamiehisyyttä on taustalla ja väitelty on.