Panimo

Sopimus Jokelassa

”Perjantai 13.11.2009, Ravintola Jokela, Joensuu. Honkanen ja Vuorio viettävät hilpeää iltaa rouvaseurassa. Ilta sujuu, kuten Jokelassa aina oli tapana. Yllättäen ja pyytämättä Honkanen tekee ehdotuksen. Vuorio näkee valkoista pöytäliinaa vasten ison karvaisen kouran. Alle sekunnissa kaverukset kättelevät määrätietoisesti. Päätös on tehty. Me perustamme panimon joskus tulevaisuudessa. Joensuuhun, jos joki vielä virtaa.”

Nyt se on totta.

Emme Honkavuoressa pyri mullistamaan suomalaista pienpanimo-genreä ulkoa, sisältä tai mistään muustakaan suunnasta vaan haluamme tarjota uusia olutkokemuksia kaikille oluenystäville.

5161561

Panimolaitteisto:

  • Keitto- ja mäskäyskattilat 2000 litraa
  • Mahdolllisuus hopback-humalointiin
  • Kaikki käymistankit 2000 litraisia (mahdollisuus kuivahumalontiin)

Etiketöinti- ja pullotuslinja:

  • Ns. suora pullotuslinja, jossa ei ole ”pullokarusellia”
  • Etiketöinti ennen täyttöä
  • Hapenpoisto ennen korkitusta
  • Max nopeus 1200 pulloa tunnissa

Panimotohtorit

IMG_5369
Panimon perustajat Jani O. Honkanen ja Ville Vuorio. Tutustuivat toisiinsa jo vuonna 1993.

Jani: Olen ensimmäisen polven joensuulainen. Opiskelin biologiaa Joensuussa 90-luvulla ja väittelin tohtoriksi ekotoksikologian alalta vuonna 2004. Olen työskennellyt tutkimustehtävissä Kanadassa ja Norjassa ja viimeiset seitsemän vuotta (vuoden 2015 loppuun saakka) asiantuntijana Helsingissä Euroopan kemikaalivirastossa (ECHA). Hurahtaminen panimoprojektiin ajoi takaisin Joensuuhun vuoden 2015 lopulla ja olen tällä hetkellä sapattivapaalla kemikaaliviraston asiantuntijan pestistä. Tarkoituksena on jäädä panimoalalle.

Ville: Opinnot toivat minut Joensuuhun vuonna -91. Opintoputki päättyi viimein aprillipäivänä 2016, kun väittelin rupiliskon luonnonsuojelubiologiasta. Näiden väliin mahtuu virkamiestehtäviä ELY-keskuksen luonnonsuojeluyksikössä ja erilaista tutkimusta YK:n apulaisasiantuntijana Keniassa, väitöskirjatyö Pohjois-Karjalan metsissä ja lammikoissa sekä viimeisenä Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen laitoksella. Matka liskomiehestä olutmieheksi oli kuitenkin lopulta lyhyt. Nyt on tähtäimessä tuhansia vuosia vanhaa ammatti ja uudet kujeet.