Panimo ja puoti
Panimo ja Olutpuoti
Panimo Honkavuori sijaitsee Joensuussa, Raatekankaalla. Panimon yhteydessä janoisia kulkijoita palvelee Olutpuoti Honkavuori, josta on saatavilla kaikkia tuotannossamme olevia oluita keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12-17. Olutpuodista on saatavilla myös Honkavuoren logolla varustettuja olutlaseja, Pure Wasten kierrätyspuuvillasta valmistamia korkealaatuisia huppareita ja t-paitoja.
Panimomme toimii ympäristöystävällisesti tuulivoimalla ja valmistamme olutta aina hiilijalanjäljen huomioon ottaen. Laadukkuus on oluen valmistuksessa ensisijaisen tärkeää ja pidämme huolen siitä, että pullotettu olut on aina yhtä korkealuokkaista. Panimolla on oma metsä, johon tuotannosta syntyneet päästöt sidotaan.
Tuotantokapasiteetti on 100 000 – 150 000 litraa vuodessa. Panimotohtorien tausta ja koulutus antavat hyvän pohjan tarkkuuteen, jota vaaditaan oluen tuotannossa.
Mistä kaikki alkoi?
Perjantai 13.11.2009, Ravintola Jokela, Joensuu.
Honkanen ja Vuorio viettävät hilpeää iltaa rouvaseurassa. Ilta sujuu, kuten Jokelassa aina oli tapana. Yllättäen ja pyytämättä Honkanen tekee ehdotuksen. Vuorio näkee valkoista pöytäliinaa vasten ison karvaisen kouran. Alle sekunnissa kaverukset kättelevät määrätietoisesti. Päätös on tehty. Me perustamme panimon joskus tulevaisuudessa. Joensuuhun, jos joki vielä virtaa.
Virkamiehistä panimoalalle
Panimolaitteisto
Keitto- ja mäskäyskattilat 2000 litraa
Mahdolllisuus hopback-humalointiin
Kaikki käymistankit 2000 litraisia
Etiketöinti- ja pullotuslinja
Ns. suora pullotuslinja, jossa ei ole ”pullokarusellia”
Etiketöinti ennen täyttöä
Hapenpoisto ennen korkitusta
Max nopeus 1200 pulloa tunnissa
Ihmiset oluesi takana

Juomalla Honkavuoren olutta nielet hiiltä
Ostimme Panimo Honkavuorelle oman 3,5-hehtaarin metsäpalstan tammikuussa 2019. Panimon oma metsä on noin 20-vuotiasta sekametsää. Metsäpalstan hiilitaseen on laskenut Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston apulaisprofessori Ari Laurén. Hänen mukaansa metsämme sitoo hiilidioksidia vähintään 27 tonnia vuodessa, mikä on reilusti kaksinkertainen määrä, kuin mitä toiminnastamme syntyy. Panimotoimintamme hiilidioksidipäästöt vuonna 2018 muodostuivat lähinnä käymisestä (2,9 tonnia) sekä pullotuksesta ja hiilihapotuksesta (4,0 tonnia). Lisäksi hiilidioksidia tuli lämmityksestä 3,4 tonnia ja panimon auton käytöstä 2,8 tonnia eli yhteensä 13,1 tonnia. Näiden lukujen perusteella voimme todeta, että toimintamme ei ole ainoastaan hiilineutraalia, vaan peräti hiilinegatiivista.
Luonnonvarojen kestävä käyttö
Yksi keskeisimmistä arvoistamme on toimintamme alusta lähtien ollut luonnonvarojen kestävä
käyttö. Oluen valmistuksessa käytetään tuulisähköä ja prosessin jäähdytysratkaisut on tehty
energiatehokkaasti sijoittamalla jäähdyttimet ja jäähdytysnestesäiliö ulos panimon
pohjoisseinustalle. Lisäksi vierteen jäähdytyksessä syntyvä kuuma vesi otetaan
uudelleen käyttöön esim. laitteistopesuja varten. Myös kaikissa pakkausmateriaaleissa pyritään
valitsemaan ympäristöystävällisin vaihtoehto ja esimerkiksi pullojen etikettien materiaalina on
paperi eikä öljypohjainen muovi.
Lisäksi panimon logolla varustetut paidat ja hupparit on valmistettu ympäristöystävällisesti
kierrätetystä puuvillasta, tyylikkyydestä tinkimättä.